Pages

7 Nisan 2010 Çarşamba

2009 - 2010 MÜZİK DERSİ II. DÖNEM ZÜMRE TUTANAĞI

Toplantı tarihi :
Toplantı Saati:14:00
Toplantı Yeri:Öğretmenler Odası
 Toplantı no : 2
 
GÜNDEM
1.      Açılış ve Yoklama
 
2.      Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ile müzik dersi genel amaçlarının incelenmesi
 
3.      Atatürk İlke Ve İnkılaplarının ve Atatürkçülük konularının yıllık planlara aktarılması
 
4.      Yıllık ve günlük planların yapılışları ve uygulanmasıyla ilgili esasların tespiti ve ödev konularının belirlenmesi
 
5.      Ölçme ve Değerlendirme kriterlerinin belirlenmesi
 
6.      Dersin işlenişinde takip edilecek, öğrenciyi başarıya götürecek yöntem ve tekniklerin incelenmesi
 
7.      Derslerde yararlanılacak ve öğrencilere aldırılacak araç-gereçlerde okulun  ve çevrenin özellikleri doğrultusunda varsa değişikliklerin tespiti
 
8.      Zayıf fakat gelişmeye elverişli öğrencilerle nasıl ilgilenileceğinin görüşülmesi
 
9.      Problemlerin çözümünde izlenecek yol
 
10.  Başarıyı arttırmak için alınacak önlemlerin görüşülmesi.
 
11.  Dönem içi yapılacak kutlama çalışmaları
 
12.  Dilek ve temenniler
 
GÜNDEMİN GÖRÜŞÜLMESİ
 
1.      Müdür baş yardımcısı …..  başkanlığında Müzik Dersi Zümre Başkanı …….. ‘nun katılımıyla toplantı açılmıştır.
 
2.      1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunundan Türk Milli Eğitiminin amaçları okundu.Müzik eğitiminin amaçlarından sevgi,dostluk,güzellik ve paylaşma kavramları üzerinde durulacağı  müzik öğretmeni tarafından belirtildi.
 
3.      Öğrencilerin Atatürk İlke Ve İnkılaplarına bağlı kişiler olarak  özen gösterilerek  yeri geldikçe  ve önemli gün ve haftalarda bu konu ile ilgili öğrencilere bilgi verilmesi ne karar verildi.
 
4.      Yıllık planlar konuların dağılımına göre yapılacak detaylar günlük  planlarda belirtilecek.İstiklal marşının doğru ve temiz söylenmesi yıllık planda ilk haftada belirtilecek ancak yıllık plana aktarılmasa da   dönem içerisinde öğrencilere söyletilecek.
 
               6.SINIF ÖDEV KONULARI
·        İstiklal Marşımızın T.B.M.M`de kabul edilişi  ve Osman Zeki ÜNGÖR`ün  hayatı
·        Ülkemizde başlıca müzik türleri
·        Atatürk`ün müzikle ilgili düşünceleri
               7.SINIF ÖDEV KONULARI
·        T.H.M Çalgıları
·        T.S.M Çalgıları
·        Klasik Batı Müziği Çalgılar
               8.SINIF ÖDEV KONULARI
·        Hasan Ferit ALNAR `ın hayatı ve eserleri
·        Ulvi Cemal ERKİN `in hayatı ve eserleri
·        Cemal Reşit REY `in hayatı ve eserleri
·        Necil Kazım AKSES `in hayatı ve eserleri
·        Ahmet Adnan SAYGUN `un hayatı ve eserleri
 
5.       1.  ve 2. notlar 100 puan üzerinden dersin   özelliği nedeniyle şarkı söylemeden sözlü notu(uygulama) olarak  verilecek, 3. sözlü notları ise dönem sonuna kadar görevli olan öğrencilerin yapmış olduğu defter ve kitap kontrolü ve ders içi katılımdan verilecektir.
 
6.      Dersin işlenişinde takip edilecek öğretim yöntemlerinin, her konu için konuya uygun farklı bir öğretim yöntemi ve çoklu zekâ kuramına uygun bir şekilde uygulanmasının, dersin amacının belirlenmesinde daha etkili olacağı düşünüldü. Aynı zamanda drama, çözümleme, yaratma, soru-cevap, yeniden bulma, örnekleme, anlatma, öyküleme, yakından uzağa, somuttan soyuta, bilinenden bilinmeyene, kulaktan öğretim ve uygulama gibi yöntemlerin kullanılmasına zümremizce karar verildi.
 
7.      Ders kitap ve defterlerini okula getirmek zorunludur.İşlenecek şarkılar zaman zaman deftere yazılacak, zaman zaman kitaptan işlenecektir..Sınıf  mevcutlarının kalabalık olmasından kaynaklanan problemleri önlemek amacıyla dönem içerisinde blokflüt kullanılmayacaktır.
 
8.      Bu tür öğrenciler özellikle ödev konuları vb. konularda  proje hazırlamaya yönlendirilerek derse katılım sağlanacak. Bu tür öğrenciler  başarılı öğrencilerle  eşleştirilerek birbirlerine karşı sorumlu olmaları sağlanacaktır.
 
9.      Problemlerin sınıfta çözümlenemediği durumlarda veli,rehberlik servisi ve okul idaresiyle iş birliğine gidilecektir.
 
10.  Müzik dersinin eğlenerek öğrenmek amacı  çerçevesinde işlenerek, farklı materyallerle, dersin olabildiğince zevkli hale getirilerek işlenmesi gerektiği, öğrencinin de müziğe bakış açısının bu şekilde güzelleşeceğini daha yalın hale getirileceğini, müziğin evrenselliğinin öğrenciye kazandırılabileceğini Müzik Öğretmeni ……… belirtmiştir.
 
11.  Dönem içerisinde belirli gün ve haftalar kapsamında yapılacak olan etkinliklerde öğrencilerle yapılan koro çalışmalarının segileneceği belirtildi.
 
12.   ……… Eğitim Öğretim yılının müzik dersinde daha verimli ve başarılı geçmesi  dileğiyle toplantıya son verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder